Frica de Adevăr şi Biserica Autistă


 




“Dacă rămâneţi în Cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei;
veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face slobozi.” 
Ioan 8:31-32


  Multor creştini le este frică de adevăr, chiar neagă adevărul biblic,practicând o formă de creştinism “acceptabilă”, care să nu îi deranjeze prea mult. Conştiinţa să le fie adormită de cântecele ascultate duminică dimineaţa, predicile să fie referitoare la ce a făcut x sau y dar niciodată propria persoană, presărate de un “amin” şoptit….


       Şi aşa se dezvoltă bisericile autiste. Cu membrii care caută sporirea confortului personal, cu rugăciuni lungi spuse de aceleaşi persoane, proclamând un Dumnezeu pe care nu-l cunosc. 




       Dacă venitul la biserică se transformă în parada modei, şi timpul de rugăciune aduce plictiseală, înseamnă că te aflii într-o asemenea biserică – autistă! Şi mai înseamnă că ar trebui să te schimbi!




Schimbarea nu începe cu criticarea vecinului, ci cu tine însuţi! “Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi după dreptate.” spune  Ioan 7:24.



       Enoriaşii unor asemnea biserici, nu dau întâietate Cuvântului în viata lor, nu pun în aplicare ce aud în predici, uitând chiar despre ce s-a predicat imediat ce au iesit din biserică. Sunt mereu neliniştiţi, nu-şi găsesc “locul” în biserică, se foiesc, deranjează, nu se implică în slujire pentru că… nu ştiu unde este loc?




       Roagă-te acum ca Dumnezeu să îţi dea înţelepciune pebtru a decela adevărul, urechi de ascultat Cuvântul Lui şi  inimă supusă voii Lui! Amin!

Post a Comment

0 Comments