Eşecul statului


Eşecul statului

Eşecul statului față de tinerii care optează la educația oferită de facultăți, le termină şi nu găsesc un loc de munca ȋn domeniu. Pȃnă cȃnd doarme statul, dar noi?  

Mergem la facultate cu gȃndul că…. acolo ne-au trimis părinții, că oricum ne plătesc părinții, studiile, să ne impresionăm prietenii, pentru a ne face rost de un job bine plătit…indiferent de motivul pentru care mergem, de ce mergem ca mieii la tăiere dacă nu mergem cu rȃvnă şi elan? De ce mergem ca să arătăm cum putem copia cu caştile sau cu telefoanele mobile?

Eşecul statului față de oamenii care au plecat ȋn străinătate să caute un loc de muncă bine plătit şi care şi-au lăsat copii in grija aceluiaş stat neglijent…

Eşecul statului față de tinerii sau orice persoană care vrea să ȋnființeze o afacere şi se loveşte de zidul birocrației, al mitei şi al corupției.

Eşecul statului față de tinerii căsătoriți, cărora nu le oferă nici un ajutor.

Eşecul statului față de bătrȃnii şi orfanii instituționalizați (nu un reportaj s-a făcut pe aceste teme).

Eşecul statului față de progres şi cercetare. De ce trebuie mințile luminate din țară să plece ȋn SUA sau ȋn alte țări pentru a studia?

Eşecul statului față de mediu. Arbori nu mai avem pe zi ce trece, vom ajunge deşert... “Trăiască” alegerile şi alegătorii!

Lăsȃnd la o parte statul, probleme de ordonanțe (Covidule,  ai grijă că de cȃnd ai apărut s-au redactat 8 ordonanțe şi s-au dat muuulte amenzi ca să dispari odată!!!), cred că fiecare a descoperit cum se poate organiza mai bine (singur sau cu ajutor).  Putem trăi şi cu mai puține lucruri, dar să trăim sănătos şi cu frică de Dumnezeu!



Post a Comment

0 Comments