Dietă 80% alcalină 20 % acidă (part II) - de evitat (cei 20%)


Fructe acide

Citricele sunt acide, dar
datorită conținutului mare de
calciu, acestea produc un efect
 alcalin ȋn timpul procesului de
digestie.

Fructe conservate
Fructe cu zahăr
Banane verzi
Merişor
Fructe uscate, glazurate
Măsline sărate, murate
Afine
Mure
Vişine
Căpşuni

Produse lactate acide
 Unt
Brȃnză
Caşcaval
Frişcă
Creme
Margarină
Lapte (fiert, la cutie)

Produse animale acide
Toate tipurile de carne
Peşte, scoici
Gelatina

Vegetale acide

Fasole uscată
Soia
Varza de Bruxelles
Linte
Rubarba
Orez alb şi brun


Activități acide

Deshidratatre
Suprasolicitare
Lipsă de exercițiu fizic
Exces de exercitii fizice
Zgomot
Tensiuni
Mȃnie
Gelozie
Griji
Resentimente
Lipsă de somn şi oxigen
Poluare
Alune acide

Toate cu excepția celor alcaline
Nucă de cocos praf
Nuci

Cereale acide

Toate, cu excepția hrişcă şi mei


Diverse acide

Băuturi alcoolice
Cacao
Ceaiuri indiene
Condimente(toate)
Medicamente
Albuş de ou
Arome
Maioneză
Mămăligă
Tutun
Tapioca
Oțet de vin
Pȃine şi făinoase
Ciocolată, dulciuri
Gemuri, jeleuri, marmeladă
Murături
Grăsimi
Sare
Oțet
Tărȃțe de grȃu
Băuturi carbogazoase
Alimente prăjite
Mȃncare gătită
Zahăr şi ȋndulcitori artificiali

Post a Comment

0 Comments