Foamea după paradox, după senzațional şi după misticism


2.     Foamea după paradox, după senzațional şi după misticism

       Snobii trăiesc mereu urmărind senzationalul. Sunt aidoma unor paparazzi de senzaţii țări, unice şi vor să dea impresia că stilul lor de viaţă este cea mai buna opţiune. Articole de genul “Planta care te face mai inteligent”, “Cum sa obții tinerețe veşnică” sunt devorate cu aviditate de cititorii snobi. Filme precum “Planeta Maimuțelor” sunt difuzate la nesfȃrşit, iar documentare despre extratereştrii sunt de asemenea reluate… ȋn goana după aşa-zisul adevăr.
       Am observat o tentă tot mai mare a oamenilor de a crede ȋn misticism, ȋn zodii, ȋn astre, preferȃnd să ȋşi arunce sorții de izbȃndă sau de eşec asupra acestor forțe incerte. Oare de ce? Cred că răspunsul este evident... de teamă. Le este frică să creadă ȋn Dumnezeu aşa că prefer dumnezei după chipul şi asemănarea lor.
       Un alt exemplu este urmărirea cu aviditate a ştirilor despre crime, accidente, scandaluri politice şi alte ştiri negative care ȋi fac să se simtă superiori, neaflȃndu-se ȋn situațiile respective sau crezȃnd că ar lua decizii mai bune. Evident că oricine stȃnd confortabil ȋn fotoliu acasă ar judeca altfel lucrurile, e uşor să critici şi să arunci cu vorbe …

Post a Comment

0 Comments